Slik overlever plantene ferien - Vanningssystem Blumat
x

Handlekurv

overlever plantene ferien

Slik overlever plantene ferien

Sommerferien er en tid for avslapning og reiser, men det kan også være en bekymring for planteelskere. Hvordan skal du sørge for at dine planter skal overleve mens du er borte? Det kan virke som en utfordring å holde plantene friske og sunne når du er borte i en uke eller mer. Men, med Blumat automatisk vanningssystem kan du være trygg på at dine planter ser like bra ut, selv etter ditt fravær.

Blumat selvvanningssystem er spesielt utviklet for å gi optimal vanning for potteplanter. Systemet er enkelt å installere samt bruke og det er ideelt for alle typer potteplanter. Med Blumat vanningssystem kan du sikre at plantene dine får den mengden vann de trenger, når de trenger det. Her er noen tips for å hjelpe deg med å sikre at plantene dine overlever ferien med Blumat automatisk vanningssystem.

1. Invester i Blumat vanningssystem

Å investere i Blumat vanningssystem for potteplanter, er et av de beste alternativene for å sikre at plantene dine får den nødvendige vannmengden når du er borte. Med dette systemet kan du være sikker på at plantene dine overlever ferien uten å tørke ut. Vanningssystemet fungerer ved å trekke vann fra en beholder og inn i jorden når plantene trenger det. Dette betyr at du ikke trenger å bekymre deg for å vanne plantene dine manuelt.

overlever plantene ferien

2. Installer Blumat vanningssett

For å sikre at Blumat vanningssystem fungerer optimalt, er det viktig å installere riktig vanningssett for dine potteplanter. Blumat har et bredt utvalg av vanningssett for ulike typer potteplanter og er også avhengig av størrelser på potten. Du kan velge mellom enkeltsett eller flere sett for større potter. Det er også mulig å justere vannmengden som systemet gir til plantene dine, avhengig av behov.

 

3. Sørg for at jorden er fuktig

Før du drar på ferie, er det viktig å vanne plantene dine grundig slik at jorden er fuktig. Dette vil bidra til å holde plantene hydrert i de første dagene av din ferie. Sørg for at jorden ikke er gjennomvåt, da dette kan føre til at røttene råtner. Med Blumat vanningssystem trenger du ikke å bekymre deg for å vanne plantene dine hver dag, da systemet vil gi vann når det er nødvendig.

4. Velg riktig plassering for plantene

Hvis du skal være borte i lang tid, er det en god idé å finne et sted hvor plantene dine vil trives. Prøv å finne et sted som er litt kjøligere enn resten av hjemmet ditt, da dette vil bidra til å redusere fordampningen av vannet fra jorden. Unngå også områder med direkte sollys, da dette kan tørke ut jorden raskere. Med Blumat vanningssystem trenger du ikke å bekymre deg for å finne det perfekte stedet for plantene dine, da systemet vil gi vann når det trengs, uavhengig av hvor plantene dine er plassert.

5. Kontroller vannivået før du drar

Før du drar på ferie, er det viktig å kontrollere at vannbeholderen er full og at systemet fungerer som det skal. Sørg for å teste systemet et par dager før du drar, og juster vannmengden hvis det er nødvendig. På denne måten er du sikker på at planten har nok vann for å overleve ferien.

 

6. Velg Blumat dryppvanning for større planter

Hvis du har større potteplanter eller planter som trenger mer vann, kan du velge Tropf Blumat dryppvanning. Dette systemet er ideelt for større planter og kan gi mer vann enn Blumat Classic eller Blumat Easy vanningssystem for potteplanter. Med Blumat dryppvanning kan du være sikker på at plantene dine får den mengden vann de trenger, uansett størrelse.

Med en travel livsstil er det ikke alltid mulig å være hjemme for å vanne plantene regelmessig. Likevel kan du sikre sunne og friske planter, selv ved ditt fravær, med Blumat automatisk vanningssystem.  Med riktig installasjon og bruk vil Blumat vanningssystem gi riktig mengde vann til plantene dine, slik at de kan fortsette å vokse og blomstre mens du er borte. Besøk www.blumat.no for å finne det perfekte Blumat vanningssystemet for dine potteplanter.